085 - 40 13 163

info@appel4you.nl      Bestel hier een gratis proefbox!

Winkelwagen (0)
duurzaamheid


de minimale footprint van ons bedrijf

footprint: de ecologische voetafdruk die we achterlaten door onze manier van werken

Bij Appel4you.nl streven we natuurlijk naar een zo klein mogelijke footprint. Dit realiseren we door alleen 100% biologische en Demeter producten aan te bieden en door uitsluitend samen te werken met leveranciers die onze visie en missie delen. Natuurlijk hebben we te maken met het vervoer van producten; we kopen verse producten in, halen deze op en we leveren boodschappen op bestelling aan huis. Al deze ritten worden per keer zorgvuldig gepland en zoveel mogelijk gecombineerd met adressen die op de route liggen. Op deze manier rijden we zo min mogelijk kilometers en beperken we de uitstoot zoveel mogelijk.|

Omdat alle producten op bestelling van de klant ingekocht worden, is er nauwelijks sprake van 'waste'. Als een product niet als 2de kans of koopje verkocht kan worden via Biowinkel4you.nl, of als het toch niet meer geschikt is om in de soep te verwerken voor onze lunch, rekenen we het pas als afval. Daarbij is het ook leuk om te weten: veel van ons groenafval komt terecht bij de dankbare varkens van een zorgboerderij in de regio! Door de groene stroom van Pure Energie draait ons bedrijf volledig op groene energie. Printen doen we bewust zo min mogelijk en áls we kiezen voor kleur, dan laten we dit uitsluitend uitvoeren door een milieuvriendelijk bedrijf. Ook vinden we het belangrijk dat we zoveel mogelijk spullen hergebruiken, of een nieuwe bestemming geven binnen het bedrijf.

Daarnaast kiezen we, geheel passend bij onze visie en missie, zoveel mogelijk voor seizoensproducten. Als je eet wat het seizoen te bieden heeft, dan bespaar je energie. Energie die anders zou gaan naar het vervoer van de producten, het stoken van ruimtes en het aandrijven van koeling. Zo helpen we mee de CO2 -uitstoot terug te dringen, krijg je als klant weer meer band met de natuur én eet je groenten en fruit vrij van chemische bestrijdingsmiddelen. Door deze werkwijze te hanteren hebben we slechts een kleine impact op het milieu en verkleinen we onze ecologische voetafdruk!

Lees hier ook onze Sustainable Development Goals, die aansluiten bij/de basis vormen voor de biologische, duurzame en sociale impact die wij als Appel4you.nl en Biowinkel4you.nl maken.


Impactmakers

Een aantal van onze impactmakers: